999 Games

Dominion Basisspel - Kaartspel

€38,95
1550
999-DOM01N
Op voorraad
1-3 dagen

Productomschrijving

Dominion basisspel:

Je bent een koning van een mooi koninkrijk, je leven is mooi, maar helaas ligt er een dreiging op de loer. De omliggende koninkrijken zijn constant op zoek naar uitbereiding. Het is aan jou om je tegenstanders te stoppen.

Hoe speel je Dominion? 

Stel een stapel kaarten samen met je geld, overwinningspunten en acties die je kan uitvoeren. Door de verschillende combinaties koninkrijkkaarten is elk spel anders. In deze tweede editie zijn 6 kaarten vervangen en is er 1 toegevoegd.

Om te overwinnen moet jij uit het juiste Koninklijke hout gesneden zijn!

Je bent tot koning gekroond van een prachtig klein land met glooiende heuvels, kronkelende rivieren en vruchtbare landerijen. Het leven zou zo mooi kunnen zijn, maar helaas zijn er geschillen met omliggende staten. Verschillende vorsten proberen ten koste van elkaar hun koninkrijk uit te breiden! Er zal er maar één winnen…
Het gaat er hard aan toe: om te overwinnen en de rust te doen terugkeren, moet je uit het juiste Koninklijke hout gesneden zijn. Daartoe zal je de beschikbare middelen op het juiste moment moeten aanwenden. Je zet op tijd je meest talentvolle onderdanen in om een klus te klaren! Je investeert in gebouwen, breidt je kasteel uit en zorgt dat je schatkist niet leeg raakt. Wie het beste met zijn beschikbare middelen omgaat, zal alle strijdende partijen verenigen en de vrede doen terugkeren. En dan: lang leve de koning!

In Dominion probeer je tijdens het spel een zo sterk mogelijk deck te formeren, zodat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt. De kaarten in je deck rouleren steeds van je trekstapel naar je hand, waarna ze naar je aflegstapel gaan. Als je trekstapel leeg is, schud je je aflegstapel, zodat je weer een nieuwe trekstapel hebt. Elke beurt mag je 1 actie uitvoeren en 1 aankoop doen. De verschillende kaarten in je hand helpen je daarbij of kunnen dit aantal vermeerderen. Geldkaarten vormen je kapitaal voor die beurt. Met puntenkaarten kun je niets in je beurt, maar je hebt ze uiteindelijk wel nodig om het spel te winnen.

Deze tweede editie van Dominion bevat puntenkaarten, geldkaarten en 26 verschillende koninkrijkkaarten. In vergelijking met de eerste editie zijn er 6 koninkrijkkaarten vervangen en is er 1 toegevoegd. Elke beurt koop je er kaarten bij, waardoor je op jouw manier je doel kunt bereiken. Ga je voor een constructieve methode met de Smidse, het Dorp en de Markt, of probeer je het op een agressievere manier met de Heks of de Militie? Omdat in elk spel maar 10 van de 26 koninkrijkkaarten worden gebruikt, is Dominion iedere keer weer anders.

Dominion is één van de weinige expertspellen die je binnen een half uur kunt spelen. En heb je wel meer tijd, dan speel je gewoon meerdere partijen achter elkaar!

Inhoud Dominion:
 • 130 geldkaarten
 • 60 koperkaarten
 • 40 zilverkaarten
 • 30 goudkaarten
 • 48 overwinningskaarten
 • 24 landgoederen
 • 12 hertogdommen
 • 12 provincies
 • 252 koninkrijkkaarten
 • 10 elk van: Avonturier, Bureaucraat, Kelder, Raadsheer, Kapel, Raadszaal, Feest, Festival, Laboratorium, Bibliotheek, Markt, Militie, Mijn, Slotgracht, Geldschieter, Verbouwing, Smidse, Spion, Dief, Troonzaal, Dorp, Heks, Houthakker en Werkplaats
 • 12 van Tuinen
 • 30 vloekkaarten
 • 33 locatiekaarten
 • 7 blanco kaarten
 • spelregels

Benieuwd naar de spelregels van Dominion? Bekijk de video hieronder.

Wil je wat insider informatie over de beste strategie in Dominion? Bekijk de video hieronder.

Beoordelen (1)

Annebelle Nooteboom 20-03-2022 14:17

Echt een tof spel voor wie van deckbuilding houdt. Leuk dat je eindeloos kan variëren. Een potje duurt niet super lang en is daardoor ook leuk als afwisseling tijdens een bordspellenavond.

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

Gerelateerde producten

Gratis verzending België vanaf 50€
Geleverd binnen 2-3 dagen
Gratis verzending Nederland vanaf 75€
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »